Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Filmsko bjekstvo iz zatvora: Koristili čaršafe da se spuste sa 12. sprata

Preuzmite sliku

Muškarac osumnjičen za ubistvo pobjegao je iz američkog zatvora spuštajući se vezanim čaršafima iz ćelije na 12. spratu, objavio je u nedjelju britanski list Independent.

Pablo Robledo (34), zajedno sa zatvorenikom iz iste ćelije Jose Hernandez, koristio je čaršafe da siđu iz zatvora u okrugu Oklahoma.

Policiju u Oklahomi u petak popodne pronašla je i uhapsila Robleda, koja stoji iza rešetaka po optužbi za ubistvo prvog stepena.

Hernandez je pao sa improvizovanog užeta sa četvrtog sprata i slomio nogu, prije nego što je pronađen i uhapšen, saopštila je policija.

Portparol zatvora Mac Muling rekao je da su zatvorenici bacili madrac kroz prozor kako bi pomogli u bijegu i da je Robledo viđen na snimcima zatvorskog video sistema oko 5.30 ujutro, neposredno prije bjekstva.

TV kanal KOCO podsjetio je da su 1991. godine, kada je zatvor bio završen, inženjeri i arhitekti rekli da je zbog njegovog dizajna nemoguće pobjeći iz zatvora, vrijednog 52 miliona dolara. Samo dva mjeseca kasnije, dogodilo se prvo bjekstvo.

Prema priči iz Oklahomana, 27-godišnji Bill Lynvilleasbio razbio je prozor metlom na drugom spratu. Bio je slobodan sedam sati.

Poslije manje od nedjelju dana, drugi zatvorenik je pobjegao. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,