Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ekstremisti IS-a blizu Kirkuka ubili 10 iračkih policajaca, a četvoricu ranili

Preuzmite sliku

Unatoč porazu te militantne skupine 2017. ostaci IS-a i dalje su aktivni te napadaju vladine snage u različitim dijelovima Iraka

Ekstremisti Islamske države ubili su 10 iračkih policajaca, a četvoricu ranili za vrijeme noćnog napada na stražarsko mjesto pored grada Kirkuka, rekli su policijski izvori u nedjelju.

Policijski izvori rekli su da su se napadači borili dva sata s policajcima smještenima u selu pored grada Rašada, 30 kilometara jugozapadno od grada Kirkuka na sjeveru zemlje.

Ekstremisti su postavili ulične bombe kako bi onemogućili dolazak policijskog pojačanja te uništili tri policijska vozila, rekli su policijski izvori.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost, ali ekstremisti Islamske države aktivni su u tom području i sigurnosni izvor rekao je da su umiješani.

Odvojeno od tog napada, najmanje trojica iračkih vojnika ubijena su, a jedan je ranjen u nedjelju kad su naoružani napadači napali vojnu kontrolnu točku jugoistočno od iračkoga grada Mosula, rekli su sigurnosni izvori.

Unatoč porazu te militantne skupine 2017. ostaci ekstremista IS-a i dalje su aktivni te napadaju vladine snage u različitim dijelovima Iraka. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,