Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Eksplozija ispred vrtića u Kini: Sedam osoba poginulo, na desetine ranjenih (VIDEO)

Preuzmite sliku

Najmanje sedam osoba je poginulo, a 66 povrijeđeno, od kojih devetero teško, u eksploziji koja se dogodila ispred ulaza u dječiji vrtić na istoku Kine, javio je AFP pozivajući se na gradske vlasti.

Navodi se da su dvije osebe stradale na licu mjesta, a petoro je preminulo dok im je ukazivana pomoć. Na kineskim sajtovima objavljena je fotografija nekoliko žena i djece koji leže na zemlji, od kojih neki krvare. Kineska agencija Sinhua je objavila, pozivajući se na Hitnu službu u Sudžouu, da se eksplozija desila dok su djeca napuštala vrtić u popodnevnim časovima po lokalnom vremenu, prenosi Tanjug.

Neimenovani zvaničnik policijske stanice okruga Fengsijan u pokrajini Jiiangsu kazao je za AFP da je u toku istraga uzroka eksplozije. “Povrijeđeno je nekoliko djece”, rekao je on. Navodi se da su se na i internetu pojavile i slike na kojima se vide desetine ljudi ispred zgrade vrtića, od kojih mnogi leže na betonu, a djeluje da su neki bez svijesti, uključujući i malo dijete. Zbog jačine eksplozije nekim ljudima je pocijepana odjeća. Policija je navela da je eksplozija odjeknula u 16.50 sati po lokalnom vremenu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,