Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dva brata zatrpala lavina, a jedan od njih sve snimio

Preuzmite sliku

Video dolazi s gorja Uinta u američkoj saveznoj državi Utah.

Dok su vozili motorne sanjke po dobro im poznatom terenu, braću Penrose i družinu je iznenadila lavina. Neki su joj uspjeli pobjeći, a drugi, manje sretni, ostali su zarobljeni pod njom. Kao već mnogo puta prije toga, Hunter i Miles su se krenuli zabavljati na snježnim obroncima Stjenjaka. S društvom su upravljali motornim sanjkama i uživali u lijepom sunčanom danu. Ipak, bio je potreban samo trenutak, kao što to obično biva, da se idila pretvori u noćnu moru. Kad su osjetili podrhtavanje tla, prvo su pomislili da se radi o potresu. Međutim, čuvši tutnjavu na obližnjem vrhu, shvatili su da ih sustiže lavina. Tad je počela utrka s vremenom.

PLEASE SHARE!!!! Today we were riding in the uintahs, the snow was great up high and it was finally feeling like we had…

Objavljuje Miles PenroseSubota, 6. veljače 2021.

Oni koji su bili nešto niže su uspjeli pobjeći pred navalom snježne mase, ali braća Penrose i Nate, koji je sve snimio, imali su nešto manje sreće. Iako je pokrenuo mehanizam za lavinu na ruksaku, koji služi za napuhivanje balona što bi trebalo pomoći pri održavanju na površini, Hunter se brzo našao pod snježnom gomilom. Bio je dezorijentiran i jedino što je mogao micati su bili nožni prsti:

“Bio je mrak, nisam znao gdje sam. Nisam znao koliko je velika lavina, gdje je Miles, gdje je drugi brat ili bilo tko drugi iz naše grupe”, opisuje Hunter.  Iako je nakupina nad Nateovom glavom bila, kako kaže, tvrda kao kamen, upotrijebio je svu snagu i uspio rukom probiti rupu do površine. Tek tada je Miles, kojeg je zatrpalo samo do trupa, uspio locirati njegove pozive upomoć. Jedino što je uspio vidjeti je vrh njegove crne kacige.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hunter Penrose (@hunter_penrose)

Krenuo je kopati i nakon nekoliko minuta ga uspio izvući. U međuvremenu je ostatak ekipe pomogao Nateu, kojem je kroz bijeli pokrivač virila samo glava. “Dok razmišljam o tome, prolazi mi kroz glavu kako je sve moglo završiti drugačije i koliko smo zapravo imali sreće”, napisao je Hunter na Instagramu. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,