Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Državljani BiH i Hrvatske u avionu Emiratesa koji je prinudno sletio u Dubai (VIDEO)

Preuzmite sliku

Kompanija Emirates potvrdila je da među 282 putnika i 18 članova posade nije bilo žrtva prilikom prinudnog slijetanja aviona iz Thiruvananthapuram na aerodrom u Dubaiju. Objavili su i nacionalnost putnika koji su bili ukrcani na let, a među njima je bilo i državljanja iz regiona. Tačnije po jedan državljanin Bosne i Hercegovine i Hrvatske, javlja Anadolu Agency (AA).

Najviše putnika je bilo iz Indije njih 226, dok je na letu bilo 24 državljanina Velike Britanije, 11 Ujedinjenih Arapskih Emirata, po šest Sjedinjenih Američkih Država i Saudijske Arabije, pet Turske…

Iz Emiratesa kažu da je njihov Boing 777 Thiruvananthapuram napustio u 10:19 sati i da je u Dubai treba sletiti u 12:50. Dodaju da zbog prisilnog sletanja očekuju mnoga kašnjenja tokom dana, te da će putnici o svemu blagovremenu biti obaviješteni na web-stranici i socijalnim mrežama Emiratesa.

  • dubai_main_final_avion
  • Na kraju saopštenja su istakli da je prioritet Emitratesa i dalje pružanje podrške putnicima leta EK521 da stupe u kontakt sa porodicama i prijateljima. (Tuzlanski.ba)
     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,