Ponedjeljak, 8. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Drugi najveći kanjon na svijetu kojeg posjete milioni ljudi će ubuduće biti osvijetljen (FOTO)

Preuzmite sliku

U toku su radovi na drugom po veličini kanjonu svijeta – Cehennem Deresi Kanyonu (kanjon Vražje rijeke), koji će privući još veći broj turista nego što je to do sada bio slučaj, piše Anadolu Agency (AA).

Kanjon Cehennem Deresi je nakon Grand Canyona drugi najveći na svijetu, a broj posjeta svake godine premašuje 6,5 miliona ljudi. Nalazi se u Artvinu koji je uvršten na listu 100 globalnih turističkih destinacija.

Kanjon Cehennem Deresi svojom prirodnom ljepotom magnet je za veliki broj turista, a predstavnici Artvina će napraviti i predstavljanje kanjona koje će u velikoj mjeri pridonijeti još boljem turizmu na ovom području.

U cilju bolje pristupačnosti kanjonu i njegovim ljepotama napravljene su i drvene stepenice kako bi turisti na taj način mogli obilaziti kanjon od početka do kraja. U narednim danima planiraju i da ga osvijetle.

Artvin u mnogome doprinosi turskom turizmu, sa historijskim crkvama i mostovima, proplancima, ali i snježnim planinama, plavim brdskim jezerima, zelenim platoima i šumama. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje