Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Drugi influencer koji je umro dok je uživo na TikToku pio velike količine votke

Preuzmite sliku

Kineski influencer postao drugi koji je preminuo u mjesec dana nakon što je uživo prenosio izazov na internetu, piše The Strait Times

Zhong Yuan Huang Ge, poznat i kao brat Huang, umro je 2. juna od prekomjerne konzumacije alkohola. Njegovu je smrt potvrdila njegova supruga za kineski medij Jimu News u utorak, rekavši da je na taj način pokušao zaraditi novac kako bi vratio svoje dugove, prenosi Tuzlanski.ba

Ovo je drugi incident u mjesec dana, nakon što je  Sanqinage pronađen mrtav ubrzo nakon što je viđen kako konzumira prekomjerne količine alkohola na Douyinu, kineskoj verziji TikToka .

Vezano | Influencer umro nakon što je u prenosu uživo popio četiri boce votke 

Pripremio je najmanje sedam boca baijiu žestokog pića tokom prijenosa uživo i pronađen je mrtav 12 sati nakon emitiranja.

U videu za svojih 176.000 pratitelja, Huang je također snimio sebe kako obara baijiu i pali papirnate maramice natopljene alkoholom.

Njegova supruga, poznata kao gđa Li, rekla je da će raditi do kraja života kako bi otplatila osmogodišnje dugove svog muža.

Par ima sina koji se ove godine sprema krenuti u vrtić. Također, ove godine su sagradili i novu kuću.

Prema lokalnom mediju, dvoje influencera su se poznavali, a Huang je čak bio na sahrani prethodno nastaradalog, gdje je navodno obećao da će manje konzumirati alkohol.

Baijiu je votka koja  sadrži do 60 posto alkohola.

Neki influenceri smatraju da objavljivanje smjelih vratolomija na internetu povećava šanse da dobiju novac od svojih pratitelja.

O smrti influnecera se raspravljalo na internetu u Kini te su zatražili strožije propise.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,