Petak, 24. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dronovi napali vojne objekte u Iranu

Preuzmite sliku

Za sada nepoznti dronovi napali su nekoliko lokacija širom  Irana. Osim u Teheranu, sirene za uzbunu čule su se i u nekoliko drugih gradova u kojima se nalaze vojni objekti i rafinerije nafte.

Napadi su se dogodili u Teheranu, Isfahanu, Hoju, provinciji Zapadni Azerbejdžan, Azarshahr, provinciji Istočni Azerbejdžan, Tabriz, Karaj, provinciji Alborz, Hamadan.

Dronovi su napali vojnu fabriku u gradu Isfahanu u Iranu, saopćio je zvanični Teheran.

– Eksplozija se dogodila u jednom od vojnih centara koji su povezani sa Ministarstvom odbrane – rekao je zamjenik šefa sigurnosti guvernera Mohamed Reza Jan-Nesari za novinsku agenciju Fars, prenosi CNN.

Jan-Nesari je rekao da je eksplozija napravila određenu štetu, ali na sreću nije bilo žrtava. Državna novinska agencija IRNA je kasnije saopćila da su eksploziju izazvali mali dronovi.

– Došlo je do neuspješnog napada malih bespilotnih letjelica na industrijski kompleks ministarstva odbrane i jedan od njih je oboren – objavila je IRNA, pozivajući se na ministarstvo odbrane zemlje.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Ovi napadi dolazi usred tenzija oko iranskog nuklearnog programa, kao i isporuke dronova Šahed Rusiji koji su korišteni u ratu protiv Ukrajine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,