Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Drama u SAD: Avion sigurno sletio nakon kvara motora

Preuzmite sliku

Avion Boeing 777 na letu kompanije United Airlines u subotu je sigurno sletio u zračnu luku Denver nakon kvara desnog motora, saopćila je Savezna uprava s dramatičnim slikama na kojima se vide ostaci aviona rasuti po zemlji.

Avion, ‘star’ 26 godina, sa 231 putnikom i 10 članova posade poletio je prema Honolulu, ali ubrzo nakon polijetanja pretrpio je kvar motora, izvijestili su iz avio kompanije, a u prvim vijestima nije bilo izvješća o povrijeđenima ni u avionu ni na zemlji.

Na slikama koje je policija objavila u Broomfieldu, u državi Colorado, vidjeli su se ostaci aviona, razne krhotine motora na zemlji i travnjaku, a snimljeni video snimci pokazuju kako gori motor, avion obavijen crnim dimom i sl.

Policijska uprava Broomfield na Twitteru je zbog istrage upozorila građane da ne dodiruju i ne premještaju krhotine ako ih pronađu, a istražitelji će se usredotočiti na ono što je uzrokovalo otkaz motora u avionu.

Boeing je odbio komentarisati i pitanja uputio United Airlinesu.

I u februaru 2018. bilo je problema sa Boeingom 777 na letu Uniteda prema Honolulu, kada mu je zbog kvara na motoru otpalo kućište oko 30 minuta prije nego je sigurno sletio. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,