Ponedjeljak, 27. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Donald Trump tvrdi da će u utorak biti uhapšen

Preuzmite sliku

Donald Trump tvrdi da će biti uhapšen u utorak i pozvao je na proteste kako bi “američki narod vratio nazad”.

U objavi napisanoj velikim slovima na svojoj stranici Truth Social, bivši predsjednik se pobunio protiv “korumpiranog i izrazito političkog Ureda okružnog tužitelja na Manhattanu” koji će, kako kaže, vjerovatno podići optužnicu protiv njega zbog isplate tajnog novca zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels prije izbora 2016. godine.

“Sada nezakonita curenja informacija iz korumpiranog i visokopolitičkog ureda okružnog tužilaštva Manhattana, koje je omogućilo postavljanje novih rekorda u nasilnom kriminalu i čijeg vođu financira George Soros, ukazuju na to, bez da se zločin može dokazati, i na temelju toga. Stara i potpuno raskrivena (od strane brojnih drugih tužitelja) bajka, daleko vodeći republikanski kandidat i bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, bit će uhapšen u utorak sljedeće sedmice. Izađite na proteste, vratite našu naciju”, poručio je to Donald Trump.

Tvrdnja dva puta opozvanog bivšeg predsjednika da će biti priveden početkom sljedeće sedmice dolazi od glasina da planira potaknuti građanske nemire ako on bude predmet bilo kojeg oblik pravne odgovornosti.

Trump se također suočava s mogućnošću optužbi od strane tužitelja u okrugu Fulton, Georgia, i od dvije odvojene federalne istrage koje sada vodi posebni tužitelj Ministarstva pravosuđa, Jack Smith. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje