Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Doktor spava u šatoru u garaži da zaštiti ženu i kćerku od potencijalne zaraze

Preuzmite sliku

Kalifornijski liječnik koji radi na prvoj liniji i liječi bolesnike s koronavirusom nakon smjene se samoizolira.

Dr. Timmy Cheng odlučio je živjeti u šatoru kako bi zaštitio svoju porodicu od potencijalne zaraze. Cheng je podigao šator u svojoj garaži, gdje spava svake večeri nakon napornih smjena u bolnici.

“Dobrovoljno sam postao beskućnik kako bih zaštitio svoju porodicu ako se zarazim i donesem virus kući”, napisao je Cheng na Facebooku. Dodao je kako je jednu noć spavao u automobilu, a zatim četiri noći u bolnici, da bi mu peti dan žena predložila da živi u šatoru u njihovoj garaži.

Pulmolog zaposlen u Medicinskom centru u Irvineu odmah je pristao na ideju, a njegova objava na Facebooku postala je viralna i podijelilo ju je gotovo 40 hiljada ljudi. Cheng, koji nije siguran koliko će sedmica ili mjeseci morati živjeti u šatoru, ima i poruku za druge.

“Možete pomoći meni i drugim zdravstvenim radnicima da više ne budem beskućnici boraveći kod kuće”, poručio je dodavši kako ntko nije dovoljno zdrav da se ne bi mogao zaraziti.

“Ostanite kući i pomognite zaustaviti širenje ovog virusa. Bezbroj liječnika, medicinskih sestara i ostalih zdravstvenih radnika naporno radi na tome da spasi vaš život. Najmanje što biste mogli učiniti je ostati kod kuće kako bismo i mi jednog dana mogli otići kući svojim najmilijima.” (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,