Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Djevojčica prošla tursku granicu sa pasošem „igračkom“ (FOTO)

Djevojcica33
Preuzmite sliku

Devetogodišnja Emily Harris iz Južnog Walesa uspjela je ući u Tursku sa pasošem igračkom, koji ju je identificirao kao ružičastog jednoroga

Djevojcica33

Službenici na aerodromu u Antalyji su čak udarili i pečat u Emilyne “putne dokumente”, iako je fotografija u pasošu prikazivala plišanu igračku.

Emilyni roditelji bili su više nego iznenađeni kada su, nakon slijetanja, shvatili da su ponijeli pogrešan pasoš. Dokument koji je Emily predala graničnim službenicima bio je pasoš igračka za jednoroga Lily Harris, proizvođača Bear Factory.

“Nismo shvatili grešku sve dok nismo predali pasoše. Nastupio je trenutak panike kada smo pomislili da će nas uhapsiti ili nešto slično, ali ništa se nije dogodilo. Pasoš čak i ne izgleda stvarno. Po sebi ima zlatne medvjediće i drugačijeg je formata od mog i suprugovog. Čak su pitali Emily koliko joj je godina, prije nego su udarili pečat”, priča Emilyna majka Nicky.

Djevojcica34

Granični službenici svih zemalja morali bi skenirati pasoše i provjeriti podatke o putniku prije nego mu dozvole ulazak u zemlju, što se, očito, nije desilo u ovom slučaju.

“Čak ni fotografija u pasošu nije bila Emilyna, već ružičastog jednoroga. Da sve bude još smješnije, čak nismo ni ponijeli jednoroga sa sobom na odmor. Dobro smo se nasmijali tome što je službenik čak udario i pečat u pasoš, ali istovremeno, ovo je prilično zabrinjavajuća činjenica za svakog roditelja, budući da smo vidjeli koliko je lako prošvercati dijete u neku drugu zemlju”, rekla je Nicky Harris. (Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: