Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Djevojčica porijeklom iz BiH dobila odgovor od premijerke Novog Zelanda

Preuzmite sliku

Šestogodišnja Lejla Sinanović iz Sidneya, čiji roditelji su porijeklom iz BiH uputila je emotivno pismo premijerki Novog Zelanda Jacindi Ardern povodom terorističkog napada na muslimane u Christchurchu.

Pismo djevojčice, ali i odgovor premijerke, objavljen je na Facebook stranici džamije u Penshurstu, predgrađu Sidneya, a koja djeluje pri islamskoj zajednici BiH u Australiji, prenosi Vecernji.ba.

U pismu se ova djevojčica zahvalila premijerki na njezinoj podršci muslimanskim porodicama, čiji su najbliži stradali u napadima.

– Hvala vam za vaše zagrljaje, a ako bih vas ikad upoznala i ja bih zagrlila vas – napisala je u svom pismu Lejla, kazavši, između ostalog, da bi kad poraste željela biti hrabra kao Ardern.

Kazala je joj je kako ima divno srce i osmijeh, te da joj je posebno drago bilo vidjeti premijerku kako nosi hidžab, jer i ona nosi hidžab kada ide u džamiju.

Uz pismo je ova djevojčica poslala i crtež, a uskoro je stigao i odgovor premijerke. Ona se zahvalila djevojčici na pismu i crtežu koji joj je, kako je navela, uljepšao ured.

– Kažeš da se nadaš da ćeš biti hrabra kao ja kada narasteš, a ja već sad vidim da si ti jedna posebna djevojčica – napisala je Ardern u svom odgovoru Lejli. (Vecernji.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,