Nedjelja, 3. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dječak smrtno stradao dok je pokušavao spasiti svoju majku od napadača nožem

Preuzmite sliku

Vjeruje se da je 15-godišnji dječak ubijen ‘svirepim’ dvostrukim ubodom dok je pokušavao da zaštiti svoju majku.

Jakub Szymanski je proglašen “herojem” jer je uskočio da spasi svoju mamu, Katarzynu Bastek, za koju se vjeruje da je u 40-im godinama. Detektivi Odeljenja za ubistva istražuju užasan incident, zbog kojeg je majka tinejdžera teško povrijeđena u četvrtak uveče. Ona ostaje u bolnici u stabilnom stanju i žali za gubitkom sina, piše Mirror. 

U Kentu je sinoć uhapšen 44-godišnji muškarac iz Manchestera, za kojeg se vjeruje da je poznat žrtvama, zbog sumnje da je izvršio ubistvo. Policajci su u subotu ujutro nastavili sa uviđajem na mjestu događaja uz vršenje pretresa, prenosi Tuzlanski.ba.

Komšije su pričale o šoku nakon incidenta, koji se dogodio u četvrtak oko 21.30. Razumije se da je Jakub pokušavao pomoći svojoj majci kada je izboden nožem. On je hitno prevezen u bolnicu sa “ozbiljnim” ubodnim ranama, rekao je GMP. Nažalost, preminuo je oko sat vremena kasnije.

Osoba bliska Jakubu, koja je tražila da ostane neimenovana, rekla je: “Nema šanse da dječak nije heroj. Svi su ga ovdje znali po tome što je bio ljubazan i pun poštovanja. Bio je tih, ali je bio zaštitnik. Borio se za svoju porodicu. Bio je nevjerovatna osoba, bio je heroj i treba ga pamtiti kao jednog.”

Istragu o ubistvu vodi GMP-ov tim za velike incidente, a policijski kordon ostaje na mjestu u subotu ujutro. Mogao se vidjeti gomilu cvijeća položenog u znak počasti Jakubu. Govoreći nakon hapšenja tog čovjeka u petak navečer, glavna inspektorica detektivke Alicia Smith, iz GMP-ovog tima za velike incidente, rekla je:

„Sinoćni napad je ostavio uzdrmanu zajednicu i porodicu koja se pomirila sa apsolutno razarajućim incidentom za sve uključene. Tinejdžer koji je imao cijeli život pred sobom tragično je izgubio život i ne samo da njegova majka tuguje zbog gubitka sina, već se i oporavlja od onoga što će nesumnjivo biti veoma traumatično. Detektivi rade danonoćno otkako nam je ovaj incident prvi put prijavljen, a mi smo sada izvršili hapšenje što je veliki korak naprijed u dobivanju odgovora porodici.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,