Subota, 22. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Direktor preko Zooma obavijestio 900 radnika da su dobili otkaze: ‘Ako ste na ovom pozivu, dio ste nesretne grupe….’

Preuzmite sliku

Ako ste na ovom pozivu, dio ste nesretne grupe koja je otpuštena. Vaš radni odnos ovdje prestaje odmah – rekao je Garg u razgovoru, čiju je snimku pogledao CNN Business 

Izvršni direktor firme Better.com, Vishal Garg, najavio je da ova hipotekarna kompanija otpušta oko 9 posto svoje radne snage na Zoom webinaru u srijedu. On je iznenada obavijestio više od 900 zaposlenika da su dobili otkaze neposredno prije praznika.

– Ako ste na ovom pozivu, dio ste nesretne grupe koja je otpuštena. Vaš radni odnos ovdje prestaje odmah – rekao je Garg u razgovoru, čiju je snimku pogledao CNN Business.

Zatim je rekao da bi zaposlenici mogli očekivati ​​email s detaljima o beneficijama i otpremninama.

– Potreba za otpuštanjem je mučna, posebno u ovo doba godine – rekao je finansijski direktor Kevin Ryan u izjavi za CNN Business.

Garg je naveo tržišnu efikasnost, performanse i produktivnost kao razlog otpuštanja. Fortune je kasnije izvijestio da je Garg optužio zaposlenike da “kradu” od svojih kolega i kupaca jer su neproduktivni i rade samo dva sata dnevno.

– Ovo je drugi put u svojoj karijeri da ovo radim i ne želim to učiniti. Zadnji put kad sam to učinio, plakao sam – rekao je Garg u razgovoru, ali magazin navodi da on u razgovoru nije pokazao nikakve emocije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,