Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Detalji tajanstvenog ugovora: Najtužnija princeza na svijetu nevoljko ostaje na dvoru, Alberta će to papreno koštati

Preuzmite sliku

Francuski magazin Voici otkrio je vraški papren detalj o povratku monegaške princeze Charlène u Monako. Njihovi su novinari došli do podatka da su Charlène i njezin suprug Albert od Monaka navodno sklopili finansijski ugovor kako bi princeza nastavila obavljati svoje službene obaveze u bogatoj kneževini.

Princ će, kako piše Voici, plaćati golemu svotu, 12 miliona eura godišnje, svojoj otuđenoj supruzi da ostane uz njega.

Charlène, tvrde u Voiciju, namjerava većinu vremena provoditi u Švicarskoj gdje će djeca blizanci Gabriele i Jacques biti s njom tokom praznika. U zamjenu za izdašno finansiranje morat će sudjelovati na različitim događanjima važnim za kneževinu. Jedna od njih je i Bal de la Rose. Taj bal svih balova, koji je stvorila Albertova majka, princeza Grace od Monaka 1954. godine, okuplja visoko društvo iz cijelog svijeta i na kojem se prikuplja novac za dobrotvorne svrhe, pomoć djeci i siromašnima. Sljedeće izdanje bala na kojem bi Charlène trebala biti, održat će se 8. jula ove godine.

Princeza se nedavno, 30. aprila, prvi put otkako se vratila iz Južnoafričke Republike i oporavka u Švicarskoj, pojavila na nekom javnom događanju. Sa suprugom i djecom pratila je ultrke električnih bolida Monaco E-Prix, pa i sama predala neke pobjedničke pehare. Elegantna Charlène, odjevena u trendovsko oversized sivo odijelo s novom superkratkom frizurom i platinastom bojom kose tada se nije odvajala od kćeri.

 • Neki su mediji pisali kako je pretjerano mršava i kako i dalje djeluje tužno i zamišljeno, te kako je sve jasnije da princeza, koju su prije dvije godine nazvali najtužnijom princezom na svijetu, očigledno više ne želi živjeti na monegaškom dvoru.

  Charlène je 2021. godine provela šest mjeseci u rodnoj Južnoafričkoj Republici gdje se razboljela. Dobila je tešku “opću upalu uha, grla i nosa” te prošla nekoliko operacija. U Monte Carlo vratila se tek u novembru 2021. godine, da bi nekoliko dana kasnije otputovala u Švicarsku, na oporavak u specijaliziranoj ustanovi gdje su je, prema nekim izvorima, posjećivala i djeca.

  Zatim je, 12. marta 2022. službeno najavljen njezin povratak u Monako, ali je tada rečeno da još neko vrijeme neće biti spremna obavljati službene obaveze. Prema Voiciju, u to je vrijeme Charlène sa svojim advokatima razgovarala o uslovima svojeg ostanka u braku s Albertom te u kneževini. (jutarnji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,