Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Čudo nakon 14 godina: Saudijski princ u komi prvi put pomaknuo glavu

Preuzmite sliku

Waleed bin Khaled je završio u komi nakon saobraćajne nesreće. On je bratić princa Alwaleeda bin Talala, saudijskog milijardera koji je 2014. godine posjetio Hrvatsku

Sudijski princ Waleed bin Khaled pomaknuo je glavu prvi puta u 14 godina koliko je u komi. Snimak tog trenutka objavila je na Twitteru u subotu princeza Rima bin Talal, kći saudijskog milijardera princa Alwaleeda bin Talala.

Princ Waleed bin Khaled je rođak Alwaleeda bin Talala. U komu je pao nakon što je nastradao u prometnoj nesreći, piše Khaleej Times.

Bogatstvo princa Alwaleeda se 2017. procjenjivalo na 18,7 milijardi dolara i prema Forbesu bio je 45. najbogatiji čovjek u svijetu.

Početkom novembra 2017. godine završio je u pritvoru u hotelu Ritz-Carlton, zajedno s još desecima drugih visokih dužnosnika i poslovnih ljudi, u sklopu plana saudijskog prestolonasljednika princa Mohammeda bin Salmana da reformira zemlju i konsoliduje svoju vlast.

Pušten je u januaru 2018. godine, a prvo što je učinio nakon izlaska na slobodu je bilo da je posjetio bratića u bolnici.

Alwaleed bin Talal, inače unuk prvog saudijskog kralja, je 2014. godine posjetio Hrvatsku. Saudijski princ u Hrvatsku je došao iz Monaka, gdje se družio s princom Albertom II. U Zagrebu je bio odsjeo u hotelu Esplanade u predsjedničkom apartmanu.

Tada se i susreo u Makarskoj s bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem i bivšim ministrom privrede Ivanom Vrdoljakom. U Zagrebu se sastao s Milanom Bandićem. U Zagrebu se vozio na biciklu te je jeo u restoranu na Jarunu. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje