Srijeda, 14. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

CNN: Bidenova aministracija uvodi ove sedmice sankcije Rusiji

Preuzmite sliku

 CNN je, pozivajući se na dvojicu neimenovanih američkih dužnosnika, objavio kako je Bidenova administracija u pripremi da ove sedmice uvede sankcije Rusiji zbog trovanja i hapšenja Alekseja Navaljnog, te kako će sankcije biti uvedene u koordinaciji s Evropskom unijom.

Američki mediji objavili su kako administracija Joea Bidena ove sedmice priprema uvođenje sankcija Rusiji zbog trovanja i hapšenja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

CNN je, pozivajući se na dvojicu neimenovanih američkih dužnosnika, objavio kako je Bidenova administracija u pripremi da ove sedmice uvede sankcije Rusiji zbog Navaljnog.

Dužnosnici su poručili da će sankcije biti objavljene ove sedmice u koordinaciji s Evropskom unijom te da će takav stav administracije Bidena igrati odlučujuću ulogu u politici SAD-a prema Rusiji.

Također su naveli da je moguće i poduzimanje koraka u vezi s ruskom intervencijom na američkim izborima i cyber napadom “Solarwinds” na američke službene institucije.

U Rusiji je u proteklih nekoliko sedmica organiziran niz protesta podrške Navaljnom.

Ruski opozicionar uhapšen je u Moskvi, po povratku iz Njemačke 17. januara, gdje je bio na liječenju zbog navodnog trovanja u Rusiji.

Ruske vlasti navode kako je Navaljni prekršio sudsku odluku iz 2014. godine. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,