Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

CIA objavila neobičan oglas, traže profesionalce patriote

Preuzmite sliku

Američka Centralna obavještajna agencija (CIA) objavila je u britanskom nedjeljniku “Ekonomist” oglas za posao, u kojem traži “visokoučinkovite, patriotske profesionalce raznolikog opsega porijekla, vještina i životnih iskustava”.

Uspješni kandidati treba da “služe SAD sprovođenjem misije Agencije kao prva linija odbrane nacije”.

“Zainteresovani smo za kandidate koji su dostupni za puno radno vrijeme, dio radnog vremena i konsultantske mogućnosti kako kod kuće tako i u inostranstvu”, piše u oglasu.

U njemu se navodi da je namijenjen “intelektualno znatiželjnom avanturisti koji traži neuporedivu međunarodnu mogućnost visokog uticaja”.

“Mi nudimo način života koji izaziva najdublje izvore intelekta, izdržljivosti i prosuđivanja individue. Iako nikakvo specifično porijeklo nije neophodno, kandidati s iskustvom u biznisu, preduzetništvu, prodaji, marketingu, nekretninama i upravljanju projektima je veoma poželjno”, navodi se u oglasu.

U njemu stoji da “poželjni kandidati treba da posjeduju sljedeće: državljanstvo SAD, dvojno državljanstvo SAD ili status stanovnika sa zakonitim stalnim boravkom (Lawful Permanent Resident – LPR) u SAD”, kao i “tri i više godina međunarodnog iskustva”.

Traži im se i “vještine znanja stranih jezika, sposobnost uspješnog prolaska medicinske i bezbjednosne obrade”, a uz to “indivudue moraju da se fizički nalaze u SAD kako bi se prijavile”.

U opisu stoji da “plata nije naznačena” i da je oglas objavljen 10. januara 2019, a traje do 14. januara 2020. godine, a naveden i poštanski pretinac Regrutnog centra u Washingtonu na koji se šalju prijave. (Tanjug)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,