Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Britanac u Singapuru osuđen na šest sedmica zatvora jer odbija nositi masku

Preuzmite sliku

Sud u Singapuru osudio je Britanca na šest sedmica zatvora u srijedu, saopštili su lokalni mediji, nakon što je u više navrata prekršio protokole odbijajući nositi masku za lice u javnosti.

Benjamin Glynn (40) proglašen je krivim po četiri optužbe zbog toga što nije nosio masku u vozu u maju i na naknadnom pojavljivanju pred sudom u julu, kao i izazivanju smetnji u javnosti i prijetećih riječi prema javnim službenicima.

Glynn je ranije bio podvrgnut psihijatrijskoj procjeni koju je sudac naložio kao rezultat njegovog ponašanja i primjedbi na sudu.

U srijedu je zatražio od suda da odustane od onoga što je nazvao “nezakonitim optužbama” i zatražio da mu se vrati pasoš kako bi se mogao vratiti u Britaniju kako bi bio sa svojom porodicom.

Citiralo se kako je sudac rekao Glynnu da je bio “potpuno zaveden” u uvjerenju da je izuzet od zakona Singapura o nošenju maski. Glynn se zastupao na sudu, a Reutersovi pozivi i tekstualne poruke na njegov telefon u srijedu su ostali bez odgovora.

  • Azijsko poslovno središte poznato je po provođenju strogih pravila, a osudilo je i kaznilo druge zbog kršenja propisa vezanih uz Covid-19.

    Nekim je strancima oduzeta radna dozvola zbog kršenja pravila. Grad-država je kontrolirao izbijanja koronavirusa, dijelom i zbog stroge provedbe ili mjera.

    U februaru je sud u Singapuru osudio Britanca na dvije sedmice zatvora nakon što se iskrao iz svoje hotelske sobe kako bi se u karantinu susreo sa svojom tadašnjom zaručnicom, piše CNN.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje