Subota, 15. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bosanac u Švedskoj: Svi smo razmišljali o povratku, ali sada… (VIDEO)

Zaista je mnogo toga što se u Švedskoj može naučiti, bilo od Šveđana ili naših ljudi. Pokazali smo da smo dobri đaci, ali da možemo biti i dobri učitelji.

U prelijepoj okolini kraljevskog ljetnog dvorca, nekoliko savjeta Bosancima i Hercegovcima uputio je naš zemljak Omer Škaljo. Osim toga, istakao je i koliki je značaj plaćanja poreza državi, s obzirom da je to uslov za njeno funkcionisanje.

– Da bi jedna država mogla da funkcioniše, porez se mora plaćati, to ti je osnova. Država i političari moraju da poštuje građane, ali u BiH to nije slučaj – rekao je Škaljo, te pojasnio kako je bilo privići se na život u Švedskoj.

– Onih prvih godina je bila neka neizvjesnost i razmišljalo se često o povratku. Međutim, što duže živiš ovdje i vidiš kako dole stanje ne funkcioniše, sve manje i manje ih se vraća. Mi volimo BiH i radimo mnoge stvari da pomognemo, ali dok je stanje kakvo jeste, niko ne razmišlja da se vrati – dodao je.

– Švedska je fantastična. Pošaljite naše ljud ovdje, da nauče nešto i da se vrate sa dobrim utiskom. Da vide da ovdje radimo i trudimo se kako bi sve funkcionisalo – zaključio je Omer Škaljo. (Tuzlanski.ba/Video: Moja BiH)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje