Subota, 28. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bizarna smrt u luksuznom odmaralištu: Goste ugušila tečnost iz klime

Preuzmite sliku

U luksuznom odmaralištu na Bahamima pronađena su tijela troje američka državljana, a pretpostavlja se da je razlog smrti više nego bizaran – ugušila ih je toksična tečnost koja je iscurila iz neispravnog klima uređaja.

Tijela vlasnika luksuznih vila na bahamskom odmaralištu Sandals otkrivena su u petak ujutro.

U međuvremenu je iz istog razloga hospitalizovan vlasnik još jedne vile, koji na sreću nije nastradao.

„Troje naših komšija iz zgrade do je umrlo, dok je četvrti prebačen u kritičnom stanju u bolnicu“, napisao je u objavi na Facebooku Chris Kusheron-Amota, koji se trenutno nalazi na odmoru na ovoj destinaciji.

Prema prvim informacijama, tijela je pronašlo osoblje.

Jedan od stradalih identifikovan je kao Vincent Chiarela iz u Alabame. Njegova supruga Donis koja se nalazi u šestoj deceniji života je zadobila lakše povrede. Donis, zajedno sa još dvoje lakše povrijeđenih, izjavila je da se osjećala loše čitavog dana prije kobne noći.

Inače, ovo odmaralište važi za jedno od najluksuznijih na svijetu, a jedno noćenje košta čak 1.227 dolara. Navodno je došlo do greške kada je u klima uređaje sipana prevelika količina freona, hemikalije koja se koristi kao rashladno sredstvo – umjereno toksičan gas koji nema miris, i koji može biti smrtonosan ako se udiše tokom dužeg vremenskog perioda.

Poznato je i da su se dvije od tri žrtve veče prije tragedije žalile da se ne osjećaju dobro.

Policijska istraga je utvrdila da su ta dva gosta bračni par koji je boravio u istoj vili, kao i da su pretrpjeli napade prije smrti.

Oni su posjetili lokalnu medicinsku ustanovu i po završetku pregleda vratili su se u smještaj.

Tela pronađena slučajno

Tijela je pronašlo hotelsko osoblje u jutarnjim satima, piše Daily Mail.

Policija je ušla u prvu vilu i pronašla Ciarelu kako leži na zemlji bez znakova života, te je hitna pomoć na licu mjesta konstatovala smrt.

U drugoj vili pronađen je neidentifikovani muškarac koji se srušio u kupatilu, dok je žena ležala u krevetu. I u ovom slučaju smrt je konstatovana na licu mjesta.

Još uvijek se ne zna tačan razlog smrti, a tijela su poslata na obdukciju.

Inače, ovo luksuzno odmaralište sa pet zvezdica nalazi se na usamljenom ostrvu na 500 hektara tropskog zemljišta. Ima kilometarsku plažu, tri bazena, 11 restorana i teren za golf, a specifično je i po tome što svi koji u njemu borave više od tri noći mogu dobiti besplatan prostor za vjenčanje. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje