Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bill Gates otkrio je li ovo zadnja pandemija koju smo proživjeli: ‘Svijet u kojem više nema pandemija jako je ambiciozan cilj’

Preuzmite sliku

U svom uratku Gates se bavi i teorijama zavjere u kojima je bio glavni akter, poput one da je zagovarao vakcinisanje kako bi se ljudima ugradili mikročipovi

Tehno milijarder Bill Gates napisao je knjigu koja se bavi sprečavanjem iduće pandemije.

Knjiga, koju je najavio u svome blogu, izlazi u maju, a u njoj se Gates bavi koracima koje je potrebno poduzeti kako bi se ojačao zdravstveni sistem uz pomoć naučenih lekcija iz aktualne pandemije koronavirusa, piše Forbes.

Također, Gates dijeli i svoje razgovore s vodećim svjetskim imenima iz zdravstva poput Anthonyja Faucija i Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa, a smatra i da bi ovo mogla biti posljednja pandemija s kojom se suočavamo.

U svom uratku Gates se bavi i teorijama zavjere u kojima je bio glavni akter, poput one da je zagovaraovakcinisanje kako bi se ljudima ugradili mikročipovi.

‘Svijet u kojem više nema pandemija jako je ambiciozan cilj, ali napravili smo veliki napredak u posljednje dvije godine. To nas je već dovelo na put uspjeha’, napisao je Gates.

‘Svijet već sada razumije koliko ozbiljno moramo uzeti pandemije i momentum je na našoj strani’, smatra.

Podsjetimo, Gates je godinama upozoravao na mogućnost izbijanja pandemija i nužnost istraživanja adekvatnih vakcina.

Prema Forbesovoj listi, Bill Gates je četvrti najbogatiji čovjek na svijetu s imovinom koja trenutno vrijedi 132.6 milijardi dolara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,