Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Biden o napadima u Kabulu: Nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti, lovit ćemo ih i natjerati da plate

Preuzmite sliku

Američki predsjednik Joe Biden se obratio povodom terorističkog, samoubilačkog napada u Kabulu prilikom čega je ubijeno najmanje 60 osoba, a povrijeđeno više od 140.

“Težak dan. Teroristi su večeras napali Kabul”, započeo je Biden nastavljajući sa informacijom da među ubijenima ima i američkih vojnika.

“ISIS-K je oduzeo živote američkih vojnika. Ubijeni američki vojnici bili su junaci koji su spašavali živote drugih. Spasili su u posljednjih 11 dana 7.000 ljudi. Oni su dio najnesebičnije vojske na svijetu, najbolje što ova zemlja može ponuditi. Srca nas bole zbog svih žrtava. Bijesni smo i srca su nam slomljena”, rekao je Biden.

Do napada, koje je izveo ogranak terorističke organizacije ISIL (Khorosan) došlo je na području koje pod zaštitom Sjedinjenih Američkih Država, a ubijeno je najmanje 12 američkih vojnika, a nekoliko njih je povrijeđeno i u kritičnom stanju.

Biden navodi da su životi koji su izgubljeni, životi dati slobodi, sigurnosti i Americi.

“Oni su branili našu viziju i vrijednosti protiv terorizma. Njihovu smrt nećemo oprostiti, nećemo ni zaboraviti, lovit ćemo ih i natjerati ih da plate. Amerika neće biti zastrašena”, rekao je on. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje