Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Biden: Američka vojska ubila vođu ISIS-a

Preuzmite sliku

Američki predsjednik Joe Biden je objavio kako je vojska SAD-a u protuterorističkom napadu u Siriji ubila vođu ISIS-a Abua Ibrahima al-Hashimi al-Qurayshija.

“Sinoć su, prema mom uputstvu, američke vojne snage na sjeverozapadu Sirije uspješno poduzele protuterorističku operaciju kako bi zaštitile američki narod i naše saveznike i učinile svijet sigurnijim mjestom. Zahvaljujući vještini i hrabrosti naših oružanih snaga, skinuli smo s bojnog polja Abu Ibrahima al-Hashimija al-Qurayshija – vođu ISIS-a. Svi Amerikanci su se bezbjedno vratili sa operacije”, kazao je Biden.

Podsjetimo, američka vojska je u srijedu navečer provela protuterorističku misiju u Siriji pri čemu je Pentagon naveo da nije bilo američkih žrtava.

Stanovnici sjeverozapadnog grada Atmeha i pobunjenici koji se bore protiv sirijske vlade ranije su izvijestili o nekoliko civilnih žrtava dva sata duge operacije.

CNN je ranije objavio kako su SAD je u više navrata na sjeverozapadu Sirije targetirale Al Qaidu i njezine ogranke, a Pentagon je priznao da je barem jedan napad posljednjih mjeseci mogao rezultirati civilnim žrtvama. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje