Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Australija: Policajac davio djevojku i sjedio na njoj jer nije nosila masku

Preuzmite sliku

Miči se s mene! Gušiš me, ne mogu disati, vikala je djevojka (21) policajcu u Melbourneu, gdje se  odnedavno zbog širenja korona virusa maske moraju nositi i na otvorenom.

Policajci su je zaustavili jer nije nosila masku.

Odbila im je pokazati dokumente pa su je odlučili privesti. Međutim način privođenja bio je sve samo ne normalno postupanje. Mučno je bilo gledati kako iskusni policajac ne može izaći na kraj s djevojkom koja je za glavu niža i 20-ak kila lakša.

Nije morala nositi masku

Policajac  je primio za vrat, potom je bacio i sjeo na nju. Njegova kolegica se je pratila sa strane. Kao i snimatelj za kojeg se ispostavilo da je dečko uhapšene djevojke.

Nekoliko puta je policajcu rekao da se makne se nje.

– Ovo je sve zbog je*ene maske?! Ne mogu vjerovati – priča snimatelj, dok se policajac bori s djevojkom.

Policija: Sve je bilo po pravilima

U Melbourneu je kazna 120 eura ako ne nosite masku.

– Zbog njih bismo se trebali osjećati zaštićeno, pogledajte što rade! Ne osjećamo se zaštićeno, samo traže razlog za ovako nešto – šokiran je bio snimatelj.

Australska policija potvrdila je incident, priveli su djevojku (21) i terete je za opiranje pri hapšenju i napad na policajca. Međutim neće je kazniti za nenošenje maske jer, kako su objavili, ispostavilo se da je ona bila izuzeta od tog pravila. Ipak, to je neće spasiti od optužbi za opiranje prilikom hapšenja i napad na policajca, što se vidi i na snimku, kad je nogom udarila policajku.

U izvješću policije stoji da je postupanje bilo po pravilima. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,