Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Atlantis 2: Najelitniji hotel na svijetu otvara se 2020. godine

Preuzmite sliku

Hotel Atlantis, smješten na umjetnom otoku Palm Jumeirah u Dubaiju je od svog otvaranja 2008. godine bio sinonim za bogatstvo. Već na otvaranju postao je magnet za slavne i bogate, koje je Atlantis privukao svojim brojnim atrakcijama, ali prije svega najspektakularnijim hotelskim sobama u Emiratima.

No, novi projekt, Atlantis 2, mogao bi debelo “prešišati” original. Atlantis 2 bi trebao biti gotov do kraja 2020. godine, a ovaj megaprojekt će Dubai platiti 1,4 mlrd USD. Gradi ga grupacija Kerzner, koja je napravila prvi Atlantis, a inače su specijalizirani za izgradnju luksuznih resorta po cijelom svijetu.

Atlantis 2 će biti smješten tik do mora na Palm Jumeirahu i prostiraće se na 63 hektara. Dizajn hotela je veličanstven, a dominira “spa-most” koji spaja dva tornja. Gostima će na raspolaganju biti privatni infinity bazeni, za njih će kuhati slavni kuhari kao što su Heston Blumenthal i Jose Andres, a u Dubaiju ga najavljaju kao novu generaciju superluksuza. Kompleks se počeo graditi 2014. godine, a dva tornja imaju različitu namjenu. Jedan je resort, a u drugom će se nalaziti rezidencije, koje su namijenjene za prodaju. Spa-most kojim su spojena dva tornja, puni su bazena, loungea, te oazama za vježbanje i opuštanje.

Toranj koji se odnosi na resort imaće 795 soba i apartmana na 43 kata, kao i privatne klubove, restorane i barove. U rezidencijalnom dijelu biće 231 apartman koji će imati od dvije do pet soba, a najmanje početna cijena je dva miliona dolara. Sve rezidencije imaju vrt s terasom i infinity bazen, a stanari će imati i privatnu plažu. (ekapija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,