Utorak, 19. Novembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Angela Merkel po drugi put u ovom mjesecu vidno drhtala (VIDEO)

Njemačka kancelarka Angela Merkel u četvrtak je ponovo počela primjetno da drhti dok se sastala s predsjednikom države Frank-Walterom Steinmeierom, u drugom takvom iskazivanju slabosti u dvije sedmice, ali je njen portparol izjavio da se ona osjeća dobro.

Merkel (64), prisustvovala je oproštajnoj ceremoniji za ministricu pravde Katarinu Barley, koj preuzima poslaničko mjesto u Evropskom prlamentu. Portparol je izjavio da će Merkel kasnije prisustvovati ceremoniji polaganja zakletve novog ministra pravde.

Merkel je vidno drhtala i 18. juna kada se sastala s novim ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim u Berlinu, ali je kasnije kazala da se osjećala bolje nakon što je popila izvjesnu količinu vode.

Upitan da li će kancelarka prisustvovati samitu G20 ovog vikenda u Japanu, portparol je izjavio:

– Sve teče prema planu. Kancelarka se osjeća dobro.

Merkel je izgledala uobičajeno kada je odgovarala na pitanja poslanika tokom jednosatne sjednice parlamenta u srijedu, kratko nakon što je održala govor u univerzitetu Humboldt u Berlinu.

Kancelerka se suočava s opterećujućim dnevnim redom u predstojećim danima. Ona će u popodnevnim satim otputovati u Japan na samit G20 prije nego što krene u Bruxelles na samit Evropske unije u nedjelju, na kome će igrati ključnu ulogu u pokušajima da se postigne dogovor oko vodećih pozicija u bloku u narednih pet godina. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,