Ponedjeljak, 29. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

Američki sportista izazvao tragediju: Djevojka poginula na mjestu, druga teško povrijeđena

Preuzmite sliku

NFL tim Las Vegas Rejders objavio je da je njihov igrač Henry Ruggs III dobio otkaz, jer je izazvao saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom.

Policija je saopštila da je 22-godišnjak uslijed prebrze vožnje Chevrolet Corvette skrenuo u desnu traku puta sa tri trake i udario u zadnji dio Toyote, te usmrtio 23-godišnju ženu, dok je njegova djevojka Kiara Je’nai Kilgo-Washington zadobila teške povrede.

Nesrećna djevojka se zaglavila u svom sjedištu i nije mogla da izađe prije nego što je automobil zahvatila vatra, a ona je proglašena mrtvom na licu mjesta.

Ruggs je kažnjen od strane kluba u odsustvu, pošto se i dalje nalazi u bolnici, a tereti se po dva krivična osnova, za izazivanje saobraćajne nesreće sa teškim tjelesnim povredama i bezobzirnu vožnju sa smrtnim ishodom ili teškim tjelesnim povredama, prenosi Blicsport.

  • Ukoliko ga sud proglasi krivim, mogao bi da dobije kaznu do 20 godina robije ili između jedne i šest za nesavjesnu vožnju, on bi pred sudijom trebalo da se pojavi u četvrtak ujutru, a ovim povodom se kratko oglasio i njegov tim.

    – Naša srca su sa porodicom i prijateljima žrtve ove užasne tragedije. Nastavićemo da prikupljamo činjenice i pratimo stvar u skladu sa našom politikom, ali misli u ovom trenutku su sa onima na koje utiče ovaj razorni incident – napisali su iz PR službe kluba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje