Ponedjeljak, 16. Septembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Američki diplomata ubio suprugu, a zatim i sebe kada je čuo da će ona raditi u Srbiji

Američki diplomata Jason Riff (51) ubio je suprugu Lolu Gulomovu (45), pa pucao sebi u glavu. Tragedija je uslijedila umjesto razvoda, a “okidač” je, prenose američki mediji, to što je Riff bio ljut kada je saznao da je Gulomova prihvatila četverogodišnji mandat u Ambasadi SAD u Beogradu.

Vrhovni sud u Washingtonu trebao je u petak okončati razvod Gulomove i Riffa, ali do toga, nažalost, nije došlo.

Neposredno prije početka saslušanja, Riffov advokat dobio je hitnu poruku od svog klijenta, otkriva za “Washington Post” policijski službenik. Policija je dobila poziv da se nešto “čudno” događa u kući para u blizini američkog univerziteta na sjeverozapadu Washingtona. Kada su došli u kuću, policajci su zatekli Riffa, koji je pucao sebi u glavu, dok je u drugoj prostoriji ležalo beživotno tijelo njegove supruge Lole Gulomove.

Gulomova i Riff bili su diplomate i često su putovali zajedno. Upoznali su se na Univerzitetu za napredne međunarodne studije “John Hopkins” i vjenčali su se 2000. godine. Imali su dvije kćerke, za koje policija kaže da nisu bile kod kuće tokom pucnjave.

Bračni problemi para počeli su 2015. godine, nakon što su se vratili s posljednjeg zajedničkog zadatka u inozemstvu. Na kraju, Gulomova je podnijela zahtjev za razvod. Sudski zapisi pokazuju da se Riff naljutio kada je saznao da je njegova supruga prihvatila četverogodišnji mandat u Beogradu, koje je trebalo da počne na ljeto 2020. godine, te da sa sobom povede kćerke, prenosi “Washington Post”.

Sudija je u martu odobrio razvod braka nakon što je Riff više puta propustio saslušanja i dao joj starateljstvo nad djecom. Međutim, zakazano je još jedno ročište kako bi bio saslušan Riffov novi advokat, koji je osporio odluku suda rekavši da njegov klijent nije dobio adekvatno obavještenje. (Avaz.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,