Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ambasada Rusije nakon američke zabrane uvoza energenata: Moskva ima gdje da ih preusmjeri

Preuzmite sliku

Ruski energenti su visokog kvaliteta i konkurentni su, i Moskva ima gdje da ih preusmjeri poslije američke zabrane uvoza ruskih energenata, saopštila je danas ruska ambasada u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Rusija ima gdje da preusmeri svoje visoko-kvalitetne i konkurentne proizvode. Vrijeme je da američka strana shvati iluzornnost svojih pokušaja da diktira svoju volju i tjera nas da odustanemo od zaštite svojih nacionalnih interesa uz pomoć svog kluba sankcija”, navela je ruska ambasada, prenosi TAS S.

Kako se još objašnjava u saopštenju ambasade na Facebooku, pritisak usljed sankcija Washingotna na Moskvu je već odavno prešao sve granice političkog i ekonomskog smisla, a posljednjih nekoliko nedjelja to je više nego jasno.

Vezano | SAD zadale još jedan udarac Rusiji: Zabranjen uvoz ruske nafte i gasa

“Odbijanje naših resursa prouzrokovaće znatne fluktuacije i na svjetskim energetskim tržištima. To će negativno uticati na interese kompanija i potrošača, prije svega u samim Sjedinjenim Američkim Državama”, naglašava se u saopštenju ruskog diplomatskog predstavništva.

Ruska ambasada je pored toga dodala da će se Amerika zbog odluke o zabrani uvoza suočiti sa rastom cijena benzina, struje i grijanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje