Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

25 godina je šmrkao kokain pa pokazao šokantne posljedice ovisnosti (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon 25 godina korištenja kokaina, Ian Higginson odlučio je cijelom svijetu pokazati šta droga može učiniti ljudskom tijelu. Objavio je užasnu fotografiju krvavog nosa prepunog rana i otkrio da je to posljedica dugogodišnje ovisnosti o kokainu.

“Objavljujem ovo jer ako sam se ja uspio riješiti 25-godišnje navike koja se više doimala kao zatvorska kazna i umalo me stajala života, onda to možeš i ti. Kokain mi nije donio ništa dobro. Jednom kada prestanete, uvidjet ćete to i sami”, napisao je Higgins i pozvao korisnike Facebooka na dijeljenje njegove šokantne objave.

Svoju priču odlučio je iznijeti nakon što je proglašen najvećim konzumentom kokaina u Evropi. Ovaj 44-godišnjak postao je ovisan o toj vrsti droge još u tinejdžerskoj dobi kada je sedmično za nju izdvajao i do 400 funti, odnosno nešto manje od 900 KM

“Kad mi je mama umrla, naslijedio sam kuću vrijednu 160 hiljada funti (370.000 KM) i barem polovicu tog iznosa sam potrošio na kokain”, priznao je za Manchester Evening News.

Kako kaže, kokain mu je uništio svaku vezu u kojoj je bio jer je drogu uvijek stavljao na prvo mjesto.

“Bio sam poput roba, nisam se mogao brinuti o sebi ako nisam ušmrkao kokain”, kaže.

2016. je završio u bolnici zbog boli koju je osjećao u području nosa.

“Puhao sam nos i na papiru vidio komade mesa. Toliko me boljelo, ali i dalje sam ušmrkavao kokain da bih zaustavio bol. Liječnici su sumnjali na infekciju mozga, možda čak i rak, ali nos mi je bio toliko uništen da nisu mogli ni provjeriti je li kancerogen ili nije”, dodaje.

Prošao je dvije biopsije, a onda su liječnici otkrili da je alergičan na kokain zbog čega njegov nos nije mogao zacijeliti. Ipak, ni to ga nije natjeralo da prestane konzumirati drogu i sve do lipnja prošle godine nije se uspijevao ostaviti kokaina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,