Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Rođen je bez većeg dijela lobanje i mozga, odlučno se bori za život i svi su uz njega (FOTO)

Preuzmite sliku

Brittany i Brandon Buell iz Floride ostali su u šoku kada im je rečeno da je njihova beba rođena sa rijetkim moždanim poremećajem zvanim “Microhydranencephaly” i da ima samo nekoliko dana života. Oni nisu ni slutili da će njihov sin da pobjedi sve šanse i krene u život kao svi njegovi vršnjaci.

Jaxon se rodio bez većine lobanje i mozga, ali je zbog istrajnosti i volje za životom dobio nadimak “Snažni” i već je prava zvijezda na društvenim mrežama, gdje su korisnici istih uspjeli da skupe čak 54 hiljade dolara za operaciju nakon koje bi mogao da živi normalan život.

“Već nakon 17 nedjelja smo znali da je dječak, ali smo isto tako znali da nešto nije u redu sa njim kada je tehničar na ultrazvuku zanjemio nakon što mu je vidio glavu. Pozvali su Brittany odmah slijedećeg dana i saopštili joj vijesti, dok su meni javili na poslu, nakon čega sam potpuno poludio i poslali su me kući”, ispričao je Brandon Buell.

Doktori su im ponudili mogućnost da Britani abortira u 23. nedjelji trudnoće, ali pošto je par bio protiv ove mogućnosti, nije im preostalo ništa drugo nego da izguraju do kraja.

“Mi smo mu dali šansu da se bori za svoj život i on to radi od početka. Bilo mi je teško u početku jer sam mislila da neće preživjeti i to mi je oduzelo svu radost trudnoće.”, rekla je Brittany. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,