Četvrtak, 6. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Rekordna zapljena droge u prvoj akciji Turske u međunarodnim vodama

Turske snage sigurnosti zaplijenile su jučer 13 tona droge u akciji na brodu pod bolivijskom zastavom u međunarodnim vodama, javlja Anadolu Agency (AA).

Akcija na brodu koji je plovio pod bolivijskom zastavom a zbog sumnje da prevozi narkotilke izvedena je jučer u međunarodnim vodama sjeveroistočno od libijske luke Tobruk.

Turska obalna straža uz podršku jednog aviona, a po zaprimljenoj informaciji kako plovilo prevozi narkotike, brod je pratila od 3. januara.

Snage sigurnosti Turske akciju na brodu su izvele u saradnji sa libijskim vlastima i po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Turske.

Akcija na brodu započela je jučer, a u njenoj prvoj etapi zaplijenjeno je 13 tona kanabisa u prahu. Pretres na plovilu je i dalje u toku, a brod će nakon završetka akcije biti predat turskoj obalnoj straži.

– Prva akcija Turske u međunarodnim vodama

Prema informacijama koje je novinar AA dobio u Ministarstvu unutrašnjih poslova Turske ovo je bila prva akcija koju je Turska izvela u međunarodnim vodama. Količina od 13 tona opojnih droga istovremeno je i najveća količina zaplijenjena na jednom prevoznom sredstvu u jednoj akciji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,