Srijeda, 17. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zukorlićev sin u političkim vodama: Usame Zukorlić izabran za potpredsjednika Skupštine Srbije

Preuzmite sliku

Usame Zukorlić, sin preminulog Muamera Zukorlića krenuo je očevim stopama te je izabran za potpredsjednika Skupštine Srbije.

Kako je navedeno na stranici Stranke pravde i pomirenja čiji je Zukorlić predsjednik on je izabran sa 195 glasova narodnih poslanika.

Zukorlić je na svom Facebook profilu napisao da mu je velika čast što je izabran na ovu poziciju.

“Obavezu koju smo dobili od građanki i građana moramo obavljati predano, pošteno i u interesu svih onih koji su nas birali. Moramo biti poslanici svih naroda ove države bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost. Neophodno je da, svako u svom djelokrugu rada i djelovanja, napravimo konkretne korake na jačanju kako regije Sandžaka, tako i države Srbije. Želim da istaknem da nastavljamo putem rahmetli Akademika Muamera Zukorlića, putem borbe za pravdu i pomirenje! Raditi ću na tome da nacionalne zajednice, Srbi i svi narodi imaju međusobno razumijevanje, poštovanje različitosti i skladan suživot”, napisao je Zukorlić.

Podsjećamo, njegov otac je umro u novembru 2021. godine, a nedavno je njegov sin saopćio da je nakon međunarodne ekspertize zvanično utvrđeno da je umro prirodnom smrću što su pokazali obdukcioni nalazi nadležnih institucija iz Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje