Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Žika Todorović se oprostio od sina i poručio “čuvajte svoju djecu”

Preuzmite sliku

Glumac Srđan Žika Todorović u subotu poslijepodne ispratio je svog sina na posljednji počinak. Od trogodišnjeg Dejana na Novom groblju u Beogradu oprostili su se članovi porodice, njihovi prijatelji i kolege, prenose srbijanski mediji.

Na ispraćaj su prvi stigli Todorović i njegova supruga Ana koja nije mogla sakriti suze. Tužnom ispraćaju prisustvovao je i poznati glumac Dragan Bjelogrlić. Maleni Dejan, prema želji porodice, bit će kremiran, a njegova urna položit će se pored Žikinog pokojnog oca Bore, koji je preminuo 2014. godine.

Žika i njegova supruga Ana su 12 godina čekali dijete. Par se vjenčao 2004. na Cetinju nakon šest godina veze. Sredinom 2014. se rodio sin Dejan, kojem je Ana dala ime.

Srđan Žika Todorović (52) čuo se s glumcima iz serije “Senke nad Balkanom” koja se emitira od oktobra ove godine.

– Svi smo duboko potreseni ovim što se dogodilo. Žika i Ana živjeli su za tog dječaka, bio im je najveća radost. Nemamo riječi utjehe za njega. Srđan ne zna za sebe. Jako mu je teško. Samo mi je rekao: “Čuvaj svoju djecu, nikada ne znaš što se može dogoditi” – ispričale su njegove kolege – rekle su njegove kolege, prenosi Srbija Danas.

Dječak je preminuo 20. decembra tokom noći. Iako je hitna pomoć brzo stigla, reanimacija nije uspjela.

– Kolege su poduzeli sve što su mogli, ali pomoći mu, nažalost, nije bilo – rekao je uposlenik beogradske hitne pomoći.

Dejanu je, rekao je liječnik, lice bilo sivo jer je dugo bio bez kisika. Imao je male šanse za preživljavanje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,