Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ženu tjerali s plaže na Drveniku Velom: “Makni mi se s plaže, je*at ću ti majku”

Preuzmite sliku

Jučer se dogodio incident na Drveniku Velom, u kojem su, s jedne strane, sudjelovali muškarac koji je uzurpirao pomorsko dobro i svojatao plažu, njegove gošće iz Češke te, s druge strane, kupačice koje su se na plaži pokušale kupati.

Sve je snimila i splitska spisateljica i novinarka, Tonka Alujević, koja je i objavila video na društvenim mrežama, piše Morski.hr.

“Gospođe, gospođe, kako ste došli do plaže? Pješice?” pitao je muškarac preko videopoziva.

“Ja sam novinarka, znate li hrvatske zakone? Želite li završiti u medijima?” odgovorila je Alujević.

“Hajde, stavite me u medije. Hajde, stavite me! Ali prvo odite u katastar pa pogledajte da je to moja plaža privatna. Jedna crta nema pomorskog dobra. Makni mi se s plaže, je*at ću ti majku! Stavi me u medije! Hajde, stavi me u medije! Je*o ti Bog mater! Stavi me u medije, je*o ti pas majku u pi*ku!” vikao je muškarac.

Upozorenje: video obiluje psovkama i vulgarnim jezikom

Pomorsko dobro ne može biti privatno vlasništvo

Bio je to početak verbalnog napada muškarca koji se predstavio kao “vlasnik plaže”, no, na njegovu žalost, neće to dobro završiti po njega, jer su kupačice pozvale policiju, budući da pomorsko dobro ne može biti privatno vlasništvu, a i cijeli su slučaj snimile.

“Jučer smo moja prijateljica i ja odlučile trajektom poć na Drvenik Veli. Ostavile smo auto na javnoj makadamskoj cesti, spustile se do mora i došle do kapelice Sv. Nikole di se nalazi smišna mala vala. Negdi oko 2 sata popodne po skalama, pretpostavljan bespravno sagrađenin, spustilo se na to žalo jato Čehinja. Jedna od njih, lajava i basetna, udrila me mobitelon u glavu i rekla mi: ‘Mrš, gubi se, ovo je privatna plaža!!!’ Mogla san je udavit na licu mista, ali san izabrala drugi način. Moja prijateljica Manja je izvadila mobitel i snimala. Čehinja je zvala gazdu kuće, navodnog Tomislava, i onda mi je cilo vrime mobitel gurala u facu. Tomica je vika: ‘Gospođe, gospođe’, isto ka da prodaje kumpire. Kad san ga pitala šta oće, reka je napuvano: ‘A kak ste vi tu došle?’ i iša mi objasnit da se radi o privatnoj plaži i da tu nema ni pedlja pomorskog dobra”, započela je priču Tonka Alujević.

Policija gliserom stigla sa Šolte

“S nogama u moru upozorila san ga da sam novinar, da ne poznaje hrvatske zakone i da će završiti u medijima. Na to kreću uvrede, prijetnje, majke, pasi i ženski spolni organi u kombinacijama. Ostale smo sidit. Mirno. Tomek je zva Policiju. Jedno sto puti i vršija pritisak. Prijavija je Manjin broj auta (Čehinje mu dojavile), koji je šef u policiji istraživao čitav dan jer nije moga povezat o kojoj se grupi i lancu kriminalaca radi. Bacalo mu je malo na klan Ljube Zemunca, ali nije bilo svih elemenata. Nevjerovjatno, ali istinito, uskoro sa Šolte pa priko Trogira dolazi veliki policijski gliser s četiri člana posade. Zbog čega? Zbog dvi žene koje točaju noge u moru”, priča Alujević.

“Izlazi policajka sa zapisnikon i kolega joj. Gleda nas dvi. Kaže: ‘Mislila sam da mu vas dvije sjedite u dnevnom boravku. Prijavio je povredu posjeda.’ Pogledala je video i odma na mobitel zvala dotičnoga vlasnika Jadrana i svih ostalih mora, pa mu je saopćila da je upravo dobio krivičnu kaznenu prijavu zbog toga i toga i još toga i toga… On se branio da to nije istina jer tukac nije znao da je moja prija sve dokumentirala. A još ima i novi mobitel. U to istim putem priko sika dolaze Drnišani. Dvi mlade cure i dva momka. Ispred samih policajaca Čehinje napadaju i njih i tjeraju ih sa sika. Zbunjeni, obraćaju se policiji i pitaju u čemu je problem. ‘Uživajte!’ kaže policajka.

Alujević: Dalmacijo, pomakni guzicu, neš se imat di okupat

“Sve podatke o identitetu krivično prijavljenoga ima policija u Trogiru, koja jedva čeka da im se mediji jave i moli da ovo izađe u javnost, jer in je više dosta ovakovih lapana i njihovih lažnih dojava. A i košta brate mili. Prošla san nešto mora, oceana, na Jadranu se nisam iskrcala samo na Susak i Jabuku. Ovo jos nisan doživila”, kaže Alujević i poručuje za kraj: “Dalmacijo, pomakni guzicu, neš se imat di okupat.'”

Šest metara od crte mora prema kopnu je pomorsko dobro i ono je opće dobro. To nije čak ni javno dobro, tu nema vlasništva.

Građani se apsolutno imaju pravo kupati gdje god žele na Jadranu i niko ih ne može niti smije potjerati, napominje Morski. Ako se nađete u takvoj situaciji, pozovite policiju, koja će uzurpatore kazniti sukladno hrvatskim zakonima, koji im ne daju to za pravo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje