Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Žena napala kupače jer su maknuli ležaljke: “Ovo je moja plaža, ja sam je izgradila”

Preuzmite sliku

Miroslav Rajh, Zaprešićanin, koji provodi godišnji odmor u Milni na Braču, objavio je na svom Facebooku snimku u kojem ga verbalno napada žena zbog toga što je maknuo ležaljke njenih gostiju s plaže.

Riječ je o plaži Hana ispod dvorca Kaštil Jela. Žena koja se predstavila kao “vlasnica plaže” počela je verbalno napadati i vrijeđati ljude koji su se sunčali na plaži, tačnije nekoliko djevojaka. Onda joj se obratio čovjek koji ju je snimio i rekao da je on maknuo ležaljke.

Vidno iznervirana, nastavila je vrijeđati, a potom je šutnula kutiju pizze prema djevojci koja je ležala na plaži, da bi nakon toga šutnula i limenku piva i otišla. Index piše kako je u pitanju Lucija Vlahović, na Braču poznata kao Smojina grofica jer je u njezin dvorac često dolazio Miljenko Smoje.

Šta se dogodilo na plaži?

“Neko je ovdje silan novac uložio, a sad se tu svi skupite k'o cigani. Tamo je gradska plaža”, rekla je i pokazala prema drugoj plaži.

“Ova plaža ne može primiti više od deset ljudi. Mi imamo goste koji plaćaju, plaćamo takse, plaćamo porez. To sam ja ugradila i još treba uzimati ležaljke. Da mi ga je vidjeti, da ga pljunem, tko je to napravio”, nastavlja ona.

Potom se javlja Rajh i kaže da je on to napravio.

“Pa kako se usudite?” pita ga ona.

“Što?” odgovara on, na što žena počinje vikati.

“To su naše ležaljke, ovo je moja plaža. Ja sam novac utrošila, ja ne mogu… Plaćala sam godinama koncesiju, sad više ne plaćam jer me ova država dovela na prosjački štap upravo zbog takvih kao što ste vi. Vi biste sve tuđe uzeli. Napravite. Potrošite”, viče.

“Ali ovo vam je državno dobro”, odgovara Rajh.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,