Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zemljotres snage 4,2 stepena sa epicentrom kod Tuzle, osjetio se i u Hrvatskoj i Srbiji

Preuzmite sliku

Zemljotres jačine 4.2 stepena po Richteru registrovan je na području Bosne i Hercegovine, s epicentrom kod Tuzle. Stanovnici Tuzle su osjetili podrhtavanje koje je trajalo nekoliko sekundi. 

Prema podacima Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), zemljotres je registrovan u 15:17 sati po lokalnom vremenu, s epicentrom 15 kilometara sjeverozapadno od Tuzle.

Građani Srebrenika, koji je udaljen devet kilometara sjeverozapadno, napisali su na EMSC-ovoj stranici da su osjetili jak potres te da je trajao otprilike pet sekundi.

Vezano | Građani Tuzle osjetili jače podrhtavanje tla

Stanovnici Lukavca, koji se nalazi 14 kilometara južno od epicentra potresa također su na EMSC-ovoj stranici naveli da su osjetili potres te da je, po njihovoj procjeni, trajao tri do četiri sekunde.

Stanovnici Gračanice, koja je od epicentra udaljena 21 kilometar zapadno, javili su da su osjetili jak potres koji je trajao između 10 i 15 sekundi.


Podrhtavanje tla osjetilo se i u Hrvatskoj

Kako piše Jutarnji.hr. i u Brodsko-posavskoj županiji se osjetio zemljotres, a stanovnici brojnih mjesta rekli da su osjetili kratko i blago podrhtavanje.

Građani Vinkovaca, Đakova, Našica, Osijeka i Požege također su rekli da su osjetili lagano podrhtavanje tla.

Na EMSC-ovoj stranici stoji i da su građani Novog Sada u Srbiji osjetili potres.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,