Petak, 23. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zbog silovanja dvije žene i djevojčice proveo 25 godina u zatvoru, a nakon izlaska opet napao

Višestruki silovatelj-povratnik Dušan Murgaški (60) koji je 25 godina proveo u zatvoru zbog užasnih zločina, od 30. novembra nalazi se na slobodi.

Danas je, piše Telegraf.rs, opet napao. U Centru za rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu nožem je napao i ozlijedio djelatnicu M.C. (44).

Murgaški je pobjegao, ali je uskoro uhvaćen i pritvoren.

Grozan zločin dogodio se u oktobru 1998. godine, kada je ušao u jednu novosadsku školu. Tamo je naletio na 14-godišnju djevojčicu koju je silovao u toaletu.

Nesretna djevojčica nije bila prva žrtva Pikasa, kako mu je nadimak.

On je u ljeto 1998. godine izašao iz zatvora gdje je služio kaznu zbog napada na spremačicu u novosadskoj školi. Nju je presreo u školskom dvorištu i silovao u obližnjem šumarku.

Zločin je ponovio i 2008. godine, a policija ga je uhapsila nakon višednevne potrage. On je osumnjičen da je 22. 11. 2008. godine ušao u stan jedne Novosađanke i silovao je.

Deset godina kasnije oslobođen je, a danas je opet napao, a nkon izlaska iz zatvora preselio je kod majke.

– Dušan skoro i ne izlazi iz stana, a od petka je viđen samo jednom, u prolazu ispred ulaza u zgradu. U posljednje vrijeme nisam viđala mnogo ni njegovu majku Danicu. Ona je, inače, divna žena, koja skuplja humanitarnu pomoć za Crveni križ i povremeno dopunjuje penziju pospremanjem stanova, ispričala je jedna susjeda nakon njegovog izlaska. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,