Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog ovoga srpski mediji pišu da je ova slika najveći poraz njihove zemlje?

Preuzmite sliku

Nakon što se u medijima i na društvenim mrežama u regiji proširila priča o srpskim “paradajz turistima” koji predstavljaju noćnu moru turističkim agencijama, stigla je fotografija koja, pišu srpski mediji, pokazuje koliko su nisko pali.

Srpski espreso koji je fotografiju nazvao najvećim porazom Srbije, piše kako nije rijedak slučaj da se ljudi ohrabre ukrasti neki proizvod iz prodavaonica, a do krađa dolazi i uprkos tome što su dućani opremljeni sigurnosnim kamerama i čuvarima.

I dok oni postavljaju pitanje je li ljudski bezobrazluk postao toliko velik da niko više nema srama ili problem leži u velikoj neimaštini i muci koja čovjeka natjera u krađu, na Twitteru se pojavila fotografija na kojoj je prikazano kako je jedna trgovina riješila problem krađa.

Naime, na konzervama tunjevine i sardine stavljeni su zaštitni privjesci, takozvane zujalice, kako bi se spriječile krađe, a ta je fotografija prije svega mnoge rastužila.  “Čujem od drugarice koja radi u Shop&Go, ‘očistili ih’ za 50 konzervi Riomare”, komentarisao je jedan korisnik Twittera, a i mnogi drugi koji su se uključili u raspravu dijele mišljenje da je riječ o siromaštvu koje je zavladalo narodom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,