Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog komentara o Mladiću: Kćerka Dragana Bjelogrlića dobila sramne uvrede

Preuzmite sliku

Mia Bjelogrlić, kćerka glumca i filmskog producenta Dragana Bjelogrlića, već danima dobija uvrede zbog stava o ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Mia nije željela previše komentarisati ovaj slučaj, ali je istakla da je zbog svoje izjave “da je veličanje ratnih zločinaca sramota”, dobila dosta uvredljivih poruka od pojedinaca.

“Kažem da je za mene sramota veličanje ratnih zločinaca, desi se ovo, pa puta 200”, napisala je Mia u opisu fotografija koje je objavila, piše Nova.rs.

Ona je zatim tviterašima koji su je izvrijeđali pokušala objasniti da se njen komentar nije odnosio na kompletan narod – već ratne zločince.

Ni poslije njenog objašnjena stvari se nisu popravile.

Pojedinci su nastavljali da je vrijeđaju koristeći jako pogrdne riječi.

Podsjetimo, bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić pravosnažno je osuđen pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u BiH. Žalbeno vijeće odbacilo je sve žalbe koje Mladićeve odbrane, ali i Tužilaštva.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala je, uz protivljenje predsjedavajuće sudije Prisca Matibe Nyambe, potvrdilo prvostepenu presudu kojom je Mladić proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premještanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje