Srijeda, 22. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zbog fotografija na mobitelu u toku svađe muža ubola nožem

Preuzmite sliku

Protiv Nišlijke stare 52 godine biće podnesena krivična prijava za nasilje u porodici u redovnom postupku jer je u toku svađe pedesetdevetogodišnjeg muža ubola nožem u ruku.

Njoj su istovremeno izrečene i obje hitne mjere predviđene Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici koje podrazumijevaju udaljenje iz porodičnog stana i jednomjesečnu zabranu prilaska i komunikacije sa suprugom.

Kako nezvanično saznaje Blic, do svađe supružnika i bizarnog slučaja nasilja u porodici došlo je 29. juna uvečer zbog – fotografija u mobilnom telefonu!?

“Njen suprug se bavi planinarenjem i pet dana je bio odsutan od kuće. Kada je došao kući, počela je rasprava sa ženom oko nekih fotografija iz mobilnog telefona koje je ona tražila da mu pokaže. U toku svađe, žena je počela da vadi noževe iz kuhinjskog elementa i da ih baca po podu. Međutim, jednim nožem ga je ubola u šaku lijeve ruke. Nakon toga izašla je iz stana napolje”, kaže izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, povrijeđeni muž je obavijestio policiju koja je pozvala njegovu suprugu i sa njom obavila razgovor u stanici policije, nakon čega će protiv nje biti pokrenute mjere koje zakon propisuje – podnošenje krivične prijave za nasilje u porodici, udaljenje iz stana i zabrana prilaska.

U niškoj policiji potvrđeno je samo da im je događaj prijavljen i da je o sučaju obaviješteno nadležno tužilaštvo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,