Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Završeni protesti u Beogradu: Dali rok za puštanje uhapšenih sutra do 15 sati

Preuzmite sliku

Građani koji su nalazili ispred zgrade policijske stanice “29. novembar” u Beogradu razišli su se večeras oko 18 časova, nakon što je jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović dao rok da se do sutra, do 15 časova oslobode svi uhapšeni zbog ulaska u zgradu Radio televizije Srbije.

“Ukoliko se to ne desi, organizatori protesta saopštit će kada ćemo se ponovo okupiti, i tada kada se ponovo okupimo iz cijelog Beograda, iz cijele Srbije, njihov kraj je blizu, oni su gotovi, oni su prošlost”, poručio je Obradović.

Ponovio je i da su za upad u zgradu RTS-a odgovorni on, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Borko Stefanović i ostali lideri Saveza za Srbiju, i pozvao je policiju da uhapsi njih, “a ne djecu”.

Rekao je i da su osobe uhapšene zbog upada na RTS “evakuisane” iz zgrade policijske stanice u sudove gdje im se trenutno izriču različite mjere.

Kazao je i da je Aleksandar Vučić naredio okupljanje naprednjaka ispred svih lokalnih stranačkih odbora kako bi krenuli za Beograd, i poručio da Savez za Srbiju neće da učestvuje ni u kakvim sukobima.

Kamion sa kojeg su se govornici obraćali takođe je napustio ulicu Bulevara despota Stefana u kojoj se nalazi policijska stanica.

Kako javlja reporter agencije Beta, policija je i dalje prisutna u kordonu, ali su skinuli šljemove.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,