Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Završena obdukcija tijela mladog poštara, pregledat će se snimci kamera, vještačit će se njegov telefon

Preuzmite sliku

Policija i tužilaštvo utvrđuju uzrok smrti Danilovgrađanina Miloša Stamatovića (25) čije je tijelo juče pronađeno u koritu rijeke Morače u naselju Botun.

Završena je obdukcija tijela, ali obdukcioni zapisnik tužilaštvu još nije dostavljen, kazala je za CdM državna tužiteljica i portparolka u Višem državnom tužilaštvu Lepa Medenica. Tijelo mladića je, kako saznaje CdM, pronašao mještanin, a kako su za CdM ispričali očevici, tijelo se nalazilo u vodi, svezanih ruku.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom pronalaska tijela muškarca M.S., te je povodom navedenog događaja, nakon što je 20.decembra, policija obavijestila dežurnog tužioca u ovom tužilaštvu da je mjestu Botun, iz rijeke izvučeno beživotno tijelo muškarca, dežurni tužilac izašao na lice mjesta, izvršio uviđaj u prisustvu vještaka medicinske struke – obducenta”, navela je za CdM Medenica.

Tokom uviđaja izuzeti su tragovi koji su pronađeni na licu mjesta i koji će po naredbi ovog tužilaštva biti predmet vještačenja.

“Istog dana je data naredba za obdukciju tijela, koja obdukcija je obavljena, ali još nije dostavljen obdukcioni zapisnik. Tokom izviđaja, a u cilju utvrđivanja svih činjenica od značaja za rasvjetljavanje ovog događaja, preduzimaju se sve neophodne mjere i radnje, kako izuzimanje video materijala sa nadzornih kamera po pravcu kretanja, tako i vještačenje sadržine njegovog telefona, kao i prikupljanje obavještenja od većeg broja lica. Nakon prikupljenih svih podataka i dokaza, tužilaštvo će donijeti odluku u predmetu”, istakla je Medenica.

Vezano: Pronađeno tijelo poštara za kojim se u Crnoj Gori tragalo danima

 
Stamatović je radio kao poštar i njegov nestanak su prije tri dana prijavile kolege, nakon što se nije vratio da razduži smjenu. On je na teren krenuo sa 15.000 eura, koliko je i trebalo da podijeli penzionerskih naknada. Ubrzo nakon nestanka u Botunu je pronađeno vozilo kojim je mladić prevozio novac. U vozilu je uočeno između 2.000 i 3.000 eura.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,