Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zavirite u frizerski salon u Zagrebu: Evo kako će izgledati odlazak frizeru u doba korone…

Preuzmite sliku

Pandemija koronavirusa uticati će na mnoge sfere našeg života. Neke stvari izgledat će mnogo drugačije nego što smo navikli, pa tako i odlazak kod frizera.

Vlasnici zagrebačkog frizerskog salona Danu već su preuredili svoj prostor kako bi bili spremni za povratak mušterija jednom kad mjere štaba to budu omogućile. Zaštitne pregrade dijelit će radne jedinice, a umjesto klasičnih ručnika, koristit će se jednokratni ručnici i jednokratni ogrtači, piše Index.hr.

  • Klijenti će dobiti i zaštitne rukavice, a na ulazu će se mjeriti temperatura beskontaktnim toplomjerom. Ako se pokaže da mušterija ima temperaturu, neće moći ući u salon. Narudžbe će se primati isključivo preko telefona.

    Četke su dezinfikovane i sterilizovane, a frizerke će nositi zaštitne vizire.

  • Preuređenje je privuklo brojne reakcije. Neki su bili oduševljeni, dok su drugi tek sad postali svjesni koliko će koronavirus uticati na naše živote. “Stravično!! Naježih se… U kakvom ćemo to svijetu živjeti? Vama svaka čast na trudu, sigurnosti, akciji… Ali kad bude 40 vani, pa fen, pa vizir… Pa naš život je baš kao iz horora”, napisala je jedna pratiteljica Facebook profila salona.

  • Drugi su ipak bili puno optimističniji.

    “Svaka čast!!!! Želim vam što prije otvorenje, a ja se prijavljujem za mjerenje temperature, naravno prije frizure”, “Svaka čast, bas ste se potrudili”, “Jako pohvalno”, pisali su. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje