Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Započeo Advent u Zagrebu (FOTO)

Preuzmite sliku

Paljenjem prve Adventske svijeća na Manduševcu simbolično je započeo Advent u Zagrebu koji će i ove godine bogatim programom, mnoštvom dekoracija, svjetiljki i zimskim bajkovitim ugođajem privući velik broj posjetitelja, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvu Adventsku svijeću na fontani Manduševac, koja se nalazi na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića, upalili su hrvatski premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Zagreba i time službeno otvorili Advent u Zagrebu.

Na tisuće posjetitelja okupilo se na glavnom gradskom trgu ili u obližnjim ulicama, gdje je također organiziran bogat adventski program, kako bi sudjelovali na službenom otvorenju Adventa u Zagrebu koji je prošle godine proglašen najljepšim Adventom u konkurenciji sa svim europskim gradovima.

Nakon Trga bana Jelačića, premijer Plenković, ministar turizma Gari Capelli i gradonačelnik Bandić sudjelovat će na otvorenju Ledenog parka na Trgu kralja Tomislava. Riječ je velikom klizalištu koje svake godine tijekom Adventa privuče na tisuće posjetitelja.

Božićna, zimska bajka Adventa u Zagrebu završit će 7. siječnja 2018. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,