Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zagreb: U ‘centru za ljepotu’ 20-godišnja djevojka organizovala prostituciju?

Preuzmite sliku

Postoji osnovana sumnja da je optužena od marta 2019. pa do 13. maja 2019. u Zagrebu, radi sticanja nepripadne materijalne dobiti, stupila u kontakt s više ženskih osoba i s njima dogovarala način pronalaska klijenata kojima će pružati seksualne usluge uz novčanu naknadu.

Optužena je, sumnja Općinsko državno tužilaštvo u Zagrebu, u tu svrhu putem internet portala i drugih sredstava javnog informisanja objavljivala oglase u kojima je tražila žene za pružanje masaže. Pritom ih je u ličnom kontaktu uputila da se radi o pružanju seksualnih usluga uz novčanu naknadu pod navođenjem običnih i erotskih masaža za različite novčane iznose.

Za kontakte s klijentima u oglasima je navodila razne telefonske brojeve te su se angažirane žene javljale na telefone i zainteresiranim muškarcima pružale seksualne usluge u unajmljenom stanu u Zagrebu, gdje je kao centar za ljepotu poslovalo trgovačko društvo u vlasništvu optužene.

Zaradu od pruženih seksualnih usluga angažirane ženske osobe dijelile su zajedno s optuženom.

Nakon ispitivanja optužene, sucu istrage ‘Županijskog suda u Zagrebu’ ODO je podnio prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage nije prihvatio prijedlog ovog državnog tužilaštva te je optuženu pustio da se brani sa slobode. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje