Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zagreb: Održana Parada ponosa, prvi put prisustvovao i gradonačelnik

Preuzmite sliku

Parada ponosa, u kojoj sudjeluje oko 2500 građana, krenula je oko 15:30 s Rooseveltovog trga i uz geslo “Prajd zauvijek” obilježava 20. paradu LGBTIQ zajednice u Zagrebu.

Oko 16:30 stigli su na Ribnjak gdje počinje popodnevni program. Održat će se prvo politički skup “Dvadeset prajdova zajedno u drugarstvu i otporu”, a nakon toga će uslijediti zabavni program.

Sudionici zagrebačkog “prajda” uz nošenje natpisa, zastava, odjeće i rekvizita duginih boja, krenuli su Frankopanskom ulicom, a povorka se kretala Ilicom preko Trga bana Jelačića, Ulice Nikole Jurišića, Draškovićevom i Šoštarićevom do Parka Ribnjak, piše index.hr.

Na Rooseveltovom trgu okupljanje je počelo u 14 sati. Parada ponosa jedno od prvih masovnih okupljanja od stupanja na snagu novih epidemioloških mjera početkom srpnja, prema kojima su sudionici većih okupljanja obvezni imati covid-digitalnu potvrdu.

“Napredovali smo. Ovo je prvi put da gradonačelnik dolazi na Pride u Zagrebu. Bio sam prvo kao građanin, pa kao zastupnik, i evo sad kao gradonačelnik. Želimo kao nova vlast pokazati da nitko ne smije biti diskriminiran na bilo kojoj osnovi”, rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević koji je prilikom dolaska morao pokazati covid-potvrdu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,