Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zagreb: Antivakseri i teoretičari zavjera protestovali protiv epidemioloških mjera

Preuzmite sliku

Povodom godišnjice uvođenja epidemioloških mjera zbog pojave koronavirusa, Zagreb i četiri hrvatska grada pridružila su se protestnim okupljanjima “Svjetska povorka za slobodu, mir i ljudska prava” koja se održavaju u još 40-ak država svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

U Zagrebu je okupljanje, uz nadzor policije, započelo u podne na Trgu Kralja Tomislava, odakle su protestanti u dugačkoj koloni krenuli prema Trgu bana Jelačića, noseći transparent “Stop nametanju cjepiva i stožerske diktature” uz simbol zabrane cijepljenja.

Na okupljanju koje je brojilo najmanje petsto protestanata, gotovo niko nije nosio zaštitnu masku, a uz glavni slogan “Dosta je“, protestanata su nosili brojne transparente s porukama: “Zdrav razum je naš razum“, “Neovisna znanost je naša znanost“, “Slobodni mediji su naši mediji“, “Cijepljenje neispitanim cjepivom je bioterorizam“, “Dišemo punim plućima“, “Političku elitu hrani farmakomafija“, “Probna cjepiva, ne hvala” itd.

Govornici koji su se obraćali okupljenima putem megafona iznosili su tvrdnje da im Štab civilne zaštite Republike Hrvatske svojim epidemiološkim mjerama krši osnovna ustavna i ljudska prava kao što su “pravo na slobodu, pravo na disanje i pravo na život”.

Na Trgu bana Jelačića okupljenima se kratko obratio i kontroverzni imunolog Srećko Sladoljev, jedan od predvodnika tzv. antivakserskog pokreta u Hrvatskoj koji je prozvao hrvatske medije i političare.

Danas su se protestima Zagrebu pridružili i Osijek, Split, Šibenik i Dubrovnik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje